Vanhee Tips

Vi interesserer os meget for fodring og pasning - vi mener at det er meget vigtigt at give duerne optimal tilførsel af alle nødvendige elementer hver dag gennem foder og biprodukter.

Vi vil her samle gode tips og foderplaner, som vi har lavet i samarbejde med Vanhee, så man kan bruge produkterne optimalt.

Fældetiden:

Vi tror på at fældetiden også er en meget vigtig periode på året.
Her kan man ikke spare på de gode sager til duerne.

Duerne forbereder gennem efterårets fældning vinger og fjer på næste sæson, og de har brug for god foder og gode biprodukter for at få den optimale fældning.

Her finder du et forslag til brug af Vanhee biprodukter i fældetiden.

Skarpe tips!

- Giv Vanaplume 14500 sammen med Biergist Liquid 17000 så ofte som muligt - kan også give med f.eks. Van-Teunisbloemolie 13500. Vanaplume 14500 giver en super blød og sumd fjerdragt.
- "Verdens bedste badesalt" - glem ikke bad til duerne med Vanisanbad 6500 A - så tit som vejret tillader det.
- Efter sæsonen er det godt at give duerne the - brug Van-Tea Liquid 5000 som kur i 8 dage og derefter 2 gange ugentligt.
- Van-Hiol 1500 kan ikke bare bruges i kapflyvningssæsonen for bedre kondition og disinfektion af vandet, men det kan også gives i fældetiden for bedre blodcirkulation.
- Glem ikke vitamin i fældetiden - brug f.eks. Van-Vitamino 16500, som også kan bruges i Vanaplume 14500.
- Det er en god idé at bruge Vanasept 12500 eller Vanisan 15000 1-2 gange ugentligt. Det er produkter med æbleeddike, echinacea, propolis og meget andet godt. Det modvirker at duerne bliver for fede, har god indflydelse på luftvejene og giver bedre modstandsdygtighed.
- Ølgær er også vigtigt i fældetiden - prøv Vanhee Biergist 9000 - lækker fin kvalitet til en skarp pris!
- Ølgær kan også fås flydende, så det kan bruges enten i vandet eller direkte på kornet - prøv Vanhee Biergist Liquid 17000
- Og husk endelig frisk grit, picksten og det røde vitaminpulver hver dag!

Læs mere om produkterne på den samlede oversigt.

Kontakt os gerne på shop@hansen023.dk, hvis du ønsker yderligere oplysninger eller hjælp.
Alternativt på mobil til Christian +45 22 66 70 24 eller Martin +45 21 24 68 86.


Kapflyvning:

Der er så mange måder at fodre på i løbet af en kapflyvningssæson. Og derfor kan man heller ikke sige at der findes én rigtig måde at fodre på.
Vi tror, at det gælder om at finde et system, som passer godt ind i den daglig rutine, flokken af duer og de kapflyvninger, som man ønsker at satse på.

På den anden side ønsker vi heller ikke at hemmeligholde vores tanker på området - og derfor vil vi gerne publicere vores udgangsplan for fodring i vores kapflyvningssæson.

Her finder du et forslag til brug af Vanhee biprodukter i kapflyvningssæsonen.

Skarpe tips!
- styrk det naturlige forsvar mod tricomonader og luftvejsproblemer med Van-Tricocci 16000 og Vanasept Nature 12500!
- "skyd" dine duer i form: Brug Vanergy 13000 3 gange om ugen!
- rens duernes øjne og næse: Brug Van-Ogentroost 4000 før og efter kapflyvningen!
- hold vandet desinficeret: Brug Van-Hiol 1500 i vandet!
- "verdens bedste badesalt" - ja, prøv det - du vil blive overrasket: Vanisanbad 6500 A

Læs mere om produkterne på den samlede oversigt.

Kontakt os gerne på shop@hansen023.dk, hvis du ønsker yderligere oplysninger eller hjælp.
Alternativt på mobil til Christian +45 22 66 70 24 eller Martin +45 21 24 68 86.


Avl:

Sikke dog en masse produkter!
Kan det virkelig passe at man skal bruge alt det for at have brevduer?
Det hører vi tit, når vi har besøg på vores slag eller i Brædstrup til landsudstillingen, når brevduefolkene går og kigger på produkter fra diverse stande fra de forskellige firmaer.

Der er ingen tvivl om, at man kan opfostre dueunger uden nogen som helst biprodukter og uden en særlig varieret kornblanding. Det ser vi jo i byerne og hos bondemanden og hos nogle brevduemænd. Men hvis man vil være sikker på at gøre det optimale for sine duer i den kolossale vigtige avlssæson kan det være nødvendigt at gøre lidt mere for duerne.

Ungerne er slagets fremtid, og her bør man ikke gå på kompromis. Fra ungen kommer ud af ægget til den kommer på ungeslaget går der kun 4 uger. På den korte tid formes hele duens krop, skelet, fjerdragt m.m., så det er vigtigt at ungernes forældre har adgang til alle nødvendige ”byggesten”. Som vi har sagt før: Det tager kun 4 uger at lave en ny kanon - så kan man ligeså godt gøre det ordentligt!!

Det er vigtigt at gøre klart, at der er biprodukter findes vigtige "byggesten", som duen ikke selv kan producere og som ikke findes i kornblandingerne. De skal derfor tilføres som ekstra supplement for at give duerne den optimale trivsel og sundhed og ungerne de optimale vilkår for en perfekt opvækst.

Vanhee har udviklet en plan for hvordan de anbefaler man anvender deres produkter i avlssæsonen. Den vil vi gerne præsentere for jer, og vi vil forsøge at fortælle lidt mere om de forskellige produkter.

  • Vanhee Wheatgerm Oil 10000 er en hvedekimsolie, som fremmer fertiliteten og ægproduktionen. Dette skyldes primært E-vitamin som findes i olien. Derfor gives denne olie før sammenparring, og indtil duerne har fået æg.
  • Vanhee Van-Oliemix 10500 er en blanding af 9 forskellige olier. Sammensat på en måde så de essentielle og livsnødvendige fedtsyrer omega 3 og 6 kan dannes. Disse fedtsyrer kan ikke dannes af duen, men skal indtages i kosten. Så blandt andet derfor er olier vigtige i ungernes opvækst.
  • Olierne gives på kornet sammen med ølgær. Vanhee Brewers Yeast 9000. Ølgær er et natur produkt, som er rigt på protein, aminosyrer og vitamin. Især B-vitamin, som ungerne skal bruge som ”byggesten” under deres opvækst!…
  • Der gives ugentligt en multivitamin med aminosyrer. Vanhee Van-Vitamino 16500 eller Van-Vitam 1000. Vitaminer er kemiske forbindelser, som er livsnødvendige og vitale for duen. De fleste vitaminer findes i en alsidig kornblanding, men ved at give multivitamin sikres, at duen ikke mangler vitamin på noget tidspunkt. Som eksempel indeholder Van-Vitamino 16500 de 12 vigtigste vitaminer og 17 aminosyrer. Proteiner er bygget op af aminosyrer. De fleste aminosyrer kan duen selv fremstille, men der er en række aminosyrer, som duen ikke selv kan lave, de såkaldte "essentielle aminosyrer", som de derfor skal have gennem kosten.
  • Elektrolytter Vanhee Van-Elektrolyth 11000A er mineralske salte som calcium, kalium, magnesium, natrium mm. Mineralerne er stoffer, der blandt andet hjælper vitaminerne med at fungere eller er en slags byggesten i duen til for eksempel knogler, fjer mm.
  • Naturprodukter som Vanhee Vanisan Nature 15000, Vanasept Nature 12500, Van-Digest 14000, Van-Tricocci 16000 indeholder alle æbleeddike, men også andre forskellige anerkendte naturmidler som hvidløg, timian, ingefær og mange andre. De er alle meget stimulerende for duen sundhed, og sikrer optimal vækst og optimal modstandsdygtighed. Æbleeddike er gammelt middel mod en masse lidelser hos mennesker. Hos brevduefolkene er det brugt i Holland/Belgien i mange år, og flere danske brevduefolk anvender det. Det er kendt for at have en god effekt på duerne fordøjelse og tarmflora. Æbleeddike danner et surt miljø, som giver optimale vilkår for de gode bakterier i duernes tarmsystem, hvorimod de fleste sygdomsfremkaldende bakterier ikke kan overleve - dermed et godt immunforsvar.
  • Vanhee Van-Tea Liquid 5000A er en flydende urtete. Den er et koncentrat af forskellige naturlige urter, og bevirker at duens generelle sundhed og trivsel øges. Te er generelt meget sundt for både dyr og mennesker.

Hent her en plan for brug af Vanhee biprodukterne i avlssæsonen

Læs mere om produkterne på den samlede oversigt.

Kontakt os gerne på shop@hansen023.dk, hvis du ønsker yderligere oplysninger eller hjælp. Alternativt på mobil til Christian +45 22 66 70 24 eller Martin +45 21 24 68 86.© Copyright/ansvar M&C Hansen 1998-2022 - Kontakt Os 3