Artikler


Rolf Ulrich, 077 Arden - og ”Natsværmeren” 1. Nat. Limburg 9. juni 2012!


Da vi fredag aften tog hjem fra klubben, sendte jeg en sms til Christian: ”Du har vel sat uret til?” – og prompte kom svaret ”Jeps!”. Vi havde indleveret til årets første overnatsflyvning – og det var en utrolig lys aften – det var ligesom lyset ”hang” i skylaget – og natten blev ved med at være oplyst, så de ”frække” duer havde chancen for at fortsætte igennem natten.

Vanen tro op før kl. 6 for at tjekke løsladelser på de andre flyvninger – og derefter ind for at se om der havde været duer, som havde udnyttet den lyse nat. Og sandelig om der ikke var en helt ”sværm” – hurtigst af alle hos Rolf Ulrich – nærmest et stenkast fra Christian i Støvring – stemplet kl. 3.54.44 om natten. Faktisk blev hele 12 duer rundt om stemplet i nattiden. Hurtigst altså ”Natsværmeren” 077-07-0089 hos Rolf Ulrich. Den sydlige vind og den lyse nat gav denne han optimale betingelser for at nå hjem i løbet af natten.

Knap så hurtig kan man kalde mig – vi aftalte med det samme at vi skulle på besøg hos Rolf, men travlheden tog tiden – og ja, så var der pakket til Baden-Baden og ”naturligvis” var ”Natsværmeren” igen med på flyvning.
Samme betingelser – bare en længere flyvning – men ”Natsværmeren” sværmede igen gennem natten og landede i Støvring kl. 7.33.40 – denne gang som regionsvinder og nr. 5 i landet. Fantastiske præstationer!
Heldigvis blev der derfor en ny mulighed for os for at aflægge Rolf et besøg – vi skulle se denne due!

Rolf Ulrich startede med duer som knægt sammen med sin far Vagn Ulrich tilbage i 60’erne, som var en ihærdig duemand med stort slaganlæg.
I slutningen af 80’erne henvendte vor afdøde ven Erik Nielsen sig til Rolf, da Erik havde brug for et klublokale til 247 Støvring. På det tidspunkt arbejdede Rolf hos kommunen og fandt et lokale til foreningen. Da Erik spurgte om han kunne give lidt for ulejligheden, sagde Rolf – nok uden at tænke over det – at Erik kunne give ham 4 unger – og ja, så startede Rolf med duer igen ;-)

I de første år sammen med faderen, men da han døde i 2000, flyttede Rolf og familien ind i familieejendommen midt i Støvring. Duerne var for det meste fra Eriks far Knud Nielsen, 247, som var en topflyver lige som Erik.
”Natsværmeren” stammer tilbage på disse Delbar-Spitael duer fra Knud – en familie som også gjorde det fantastisk hos Erik. På Rolfs slag var det alle de klarøjede duer, der stammede tilbage fra denne familie.

Rolf flyver sine duer fortrinsvis som enkemænd/-hunner, men jeg så et par unger i et par reder – og jeg tror faktisk også at Rolf er ligeglad – han kender sine duer og de præsterer fantastisk på de lange afstande, som har al fokus i Støvring.

Han flyver de etårs duer på sektionens flyvninger, på mellem og endags langflyvninger som 2 års – og efter normalen på overnatsflyvningerne når duerne bliver 3 år. ”Natsværmeren” er dog først kommet på disse 2 dags flyvninger som 4 års, da han ”gik” godt på de alm. langflyvninger sidste år.

Der tillægges 25-30 unger hvert år i marts – som trænes og flyves. Rolf har en stamme som næsten ikke er til at smide væk – så 25 unger er faktisk nok for Rolf. Dueholdet er ikke så stort – ca. 25 par og nogle få avlsduer.
Duerne behandles meget naturligt – enkemændene er ude ALLE dage – også i snestorm. Der medicineres ikke – kun få gange har duerne fået noget igennem de senere år. I stedet vil Rolf hellere bortsortere de duer som ikke kan ”klare mosten” – og han får ALDRIG unger udefra – kun æg – for at holde bakterie-kimen ”inden for egne rækker”.
Der fodres med en standard god enkemandsblanding.

Rolf virker ret ligeglad med al verdens smarte tricks og løsninger - han driver sporten med en god og fornuft sans som han "altid" har gjort - og man må lægge sig på ryggen og erkende at det kan lade sig gøre. I bund og grund drejer gode resultater sig om gode og sunde duer - og et slag, der virker. Og Rolf har fundet balancen.

P.t. er Rolf på ferie – og en klubkammerat skal pakke duerne for Rolf til Antwerpen. Måske bliver ”Natsværmeren” afsendt til Antwerpen – måske ikke – det bestemmer kammeraten – uanset skal den i hvert fald med til Karlsruhe og München.

Vi ønsker ”Natsværmeren” held og lykke!!© Copyright/ansvar M&C Hansen 1998-2019 - Kontakt Os 1