Artikler


Jacob Poortvliet - fantastisk resultat i Surhuizum!


Jacob Poortvliet havde sidste weekend årets første store triumf.
St. Truiden, 274 km – 1-2-19-20-21-22-23-25-45-49 i Top 50 af 1.857 duer!

Den første due var hans første afkrydsede (prioriterede) - og en af hans helt store favoritter – “Rochelle”.

Jacob fortæller os om “Rochelle”:
Som unge holdte jeg “Rochelle” hjemme i 3 uger, fordi jeg ikke følte at hun var helt på toppen. På det tidspunkt troede jeg faktisk også at hun var en han, for hun opførte sig som en han. Hun fik ingen placeringer på de første 3 flyvninger, ja og da hun ikke så helt godt ud, besluttede jeg mig som sagt for at holde hende hjemme indtil hun var i bedre form.
Det tog 3 uger og jeg tror at jeg tog en god beslutning for jeg havde nok mistet hende, hvis jeg havde afsendt hende igen. Nu som unge nåede hun at få 3 gode placeringer i slutningen af sæsonen - godt nok til at beholde hende.
Som etårs var hun placeret 13 gange, hvoraf de 11 gange var i de første 10%.

Stamtavle af "Rochelle":

Resultater af "Rochelle" i karrieren:

 

 

Far til vinderen “Rochelle” er bror til “Eddy” og “Olympic Ellen”.
Hendes mor er datter af “De Zot”.

Bror til “De Zot” er far til “Young Zot”, som i 2007 blev 1. National Unge Esdue NPO og avlede i 2009 med “Olympic Ellen” “Happiness”, som vandt 1. NPO Pithiviers med 7.385 duer i 2011.

“Rochelle” er redesøster til “New Zot”. “New Zot” var i 2010 som unge 1. Prov. Unge Esdue i Afdeling 11 og blev også nr. 6 Nationalt i WHZB konkurrencen.

Fantastisk at se sådan et par redesøskende - begge med superresultater!

 

 

 

 

 

Resultater af "New Zot" i karrieren:

Ekstra information om familien:
“Eddy” er redebror til “Olympic Ellen” og han var ligeledes en topdue.
Han var i 2008 placeret 16 gange på 16 flyvninger og var 16. Nat. Esdue Han WHZB. Han blev også 1. Prov. Esdue Mellemdistance (lige foran “Karen” som også er fra Poortvliet), og var 3. Nat. Esdue Mellemdistance NPO og 4. Nat. Esdue i WHZB.
Vandt 1. NPO St. Quentin (423 km) med 13.472 duer og 1. Strepy/Thieu (333 km) med 3.295 duer.

“Olympic Ellen” og hendes redebror “Eddy” vandt tilsammen på 2 år 59 placeringer og Jan Hermans fra “De Duif” kaldte dem et af de bedste hold redesøskende nogensiden.
“Olympic Ellen” var for Holland både nr. 3 på sprint og nr. 3 i allround klassen til olympiaden - som eneste due placeret i 2 klasser i Dortmund (Tyskland). Men da hun kun kunne konkurrere i én klasse, valgte man at lade hende opstille i allround klassen.
“Olympic Ellen” var placeret hele 14 gange i 1%. Var i 2008 6. Prov. Esdue i Afd. 11 med 17 placeringer af 18 mulige. Sluttede sæsonen af som 12. Nat. Esdue Natour i WHZB, 35. National Hun WHZB. Ved siden af det som sagt mor sammen med "Young Zot” til “Happiness”. “Happiness” var allerede som unge bedste unge i klubben i Surhuisterveen, og den bedste unge i ungeflyvningerne og natour konkurrencen tilsammen.

“Olympic Ellen”, “Eddy”, “Karen” og “Royal Jet Junior” er alle fra Op de Beeck-Baetens i Belgien og var hovedaktørerne, da Jacob Poortvliet vandt De Gouden Duif i Holland i 2008 og også da han vandt den nationale titel som bedste mellemdistance slag i Holland samme år.

Herfra skal der lyde et stort tillykke til Jacob Poortvliet for denne flotte weekend og held og lykke i 2012!© Copyright/ansvar M&C Hansen 1998-2019 - Kontakt Os 2