Om Duerne

Her følger en kort præsentation af afstamningerne på vores duer.

Jos De Klak
Jos De Klak duerne har altid haft en speciel plads i vores hjerter. Jos van Limpt alias Jos De Klak, som desværre døde i 2004, arbejdede hele livet med sin stamme, som var bygget op af duer fra Brdr. Janssen. De første Janssen duer købte han lige før 2. verdenskrig og siden da har han mange gange købt flere duer, men altid kun fra Brdr. Janssen.

De Klak var en utrolig dygtig, men ydmyg duemand og mange havde ham som læremester, selvom han altid sagde, at jo længere han havde haft brevduer, jo mindre vidste han om brevduer. Men Jos De Klak vidste noget om brevduer! Igennem mange år helt indtil det sidste var han en af de få sande mestre med duer af højeste klasse - De Klak havde en ufattelig intuition, som førte ham til fantastiske resultater med forholdsvis få duer. Og altid har han "kun" fløjet duerne naturligt.

I følge Jos De Klak selv var hans største stjerne "De 613", som efter en træg start blev esdue 3 gange og vandt hele 74 præmier - 48 gange i de første 10%! Chantilly 1/2654, Creil 1/1029, Chantilly 1/506, Orleans 1/451, Chantilly 2/2200, Chantilly 2/1270 og mange flere.
"De 613" var søn af "De Knook" og "85 Duif". Samme hun blev i 1999 parret med en af De Klaks sidste direkte Janssen duer, nemlig "Late Kras 045", og de fik sønnen "Halfbroer 613". Ligeledes en fantastisk kapflyver 1/1943, 1/1025, 1/423, 1/80, 3/901, 5/360, 7/674, 8/914 m.m. og dyreste due på De Klaks ophørsauktion efter hans død.

I vores bestand af Jos De Klak duer har vi fokuseret på de to ovenstående "stamhanner" - "De 613" og "Late Kras 045" - og har flere børnebørn og mange oldebørn på dem begge.

Læs mere om Jos De Klak

Louis Van Loon
Hvis man dykker ned i historien bag mange store slag i både Holland og Belgien, støder man ofte på navnet Louis Van Loon. Selv mange år tilbage kunne man læse om denne fantastiske duemand fra Poppel i Belgien. Men da han er lige så beskeden og tilbageholdende som Jos De Klak, er han aldrig blevet helt så stor som så mange andre selv om hans duer er af højeste karat.

Louis Van Loon startede med duer for mange år siden og har holdt sig på toppen altid. Lige efter 2. verdenskrig var det Janssen duer indtil han blev smidt ud af samtlige flyveklubber i området. Så begyndte han at bygge en ny type duer op ved at krydse hans Janssen duer med duer fra langflyverslag som Brdr. Catrysse, Desmet-Matthijs, Van Rijn-Kloeck og flere - og blev helt uhyggelig på mellem- og langdistancen. Den dag i dag har han samme familie af duer på slaget, som dermed er meget indavlet og stærk. I vores øjne er Louis Van Loon duerne fantastiske og meget perfekte til krydsning med f.eks. De Klak og Janssen duer.

De sidste 10 år har Louis Van Loons stamme været bygget fra ovenvejende 2 stamhanner - BEL84-6091954 "De Grote Blauwe van '84" og BEL90-6237530 "Dourdan Doffer". Begge duer var fremragende flyvere, men også fremragende avlsduer, som gav deres styrke videre i flere generationer.

I vores bestand af Louis Van Loon duer har vi haft fuld fokus på at få fra disse to stamhanner, og vi har en hel del børnebarn.

Læs mere om Louis Van Loon

 

Brdr. Borgmans
Jos De Klaks nevøer har altid haft en stor kærlighed til deres onkel og hans duer. Og det er da også de samme familier, som i dag går på deres slag. På vores besøg hos dem talte de altid med stor entusiasme om De Klak og hans duer og var meget stolte af at have været en del af De Klaks familie.

I dag er der flere duer, der præger Brdr. Borgmans bestand:
"De 25" - Nationalvinder fra Montlucon 1994 af 14.326 duer og superavler - bl.a. far til den faste mage til De Klaks "De 613"
"Autoduif" - Nationalvinder fra Orleans 2002 af 13.110 duer og i dag stamhun. Oldebarn på "De Dikke"
"Bleekoger uit de 61" - Nationalvinder fra La Souterraine af 7.971 duer og i dag stamhan. Oldebarn på "De 613".

Disse duer har haft vores største interesse - og vi har fokuseret på dem i valget af vores duer fra Brdr. Borgmans. I dag har vi bl.a. børn på både "Autoduif" og "Bleekoger uit de 61".

Læs mere om Brdr. Borgmans

 

Brdr. Koehoorn
Det er absolut vigtigt for os at fremhæve vores meget gode og nære venner Cor og Sander Koehoorn. Disse to brødre har gennem flere år været vores primære mål for vores mange ture til Holland. Deres gode bestand af De Klak, Borgmans og Louis Van Loon duer har i mange år interesseret os, og her gjorde vi vores første indkøb til opbygning af vores nuværende avlsslag.

I dag er den vigtigste linie fra Koehoorn Louis Van Loon duerne fra stamhannen "Goliath", som er barnebarn på Louis Van Loons berømte stamhan "De Grote Blauwe van '84". Børn og børnebarn fra "Goliath" har haft utrolig stor betydning for os i flere år.

 

 

Andre duer
Disse ovennævnte stammer udgør fundamentet i vores grundstamme, men vi arbejder også med andre duer.

Herman Beverdam:
Vi har haft flere hyggelige besøg hos vores ven Herman Beverdam, hvor vi har fået stor indsigt i hans prægtige samling af duer. Hans bestand af Janssen og Flor Engels duer hører til blandt verdens bedste, men hans viden om brevduer er lige så stor.

Vi har flere duer fra Herman Beverdam - der iblandt Janssen, Flor Engels og langflyvere fra absolut klasseduer.

Jos & Jules Engels: Som nævnt ovenfor har vi indkøbt duer af denne afstamning fra Herman Beverdam - specielt 231-linien - men vi har også indkøbt et par originale henholdsvis en datter af "De 036", en søn på bror til "De 036" og et barnebarn både på "Superkweker 698" og "Gebroken Vleugel".

Jef De Wilder: Indkøb for nogle år siden har vist os, at disse duer fra Jef De Wilder er rigtigt gode at krydse ind på vores grundstamme.

C & G Koopman: Det er svært at komme uden om Koopman, når man søger efter de bedste duer - og for os er det jo endnu mere spændende at han netop har bygget stammen op med Janssen og Van Loon duer, som vi selv arbejder med. Derfor har vi også købt et par duer fra Koopman - bl.a. et barnebarn på den berømte "Kleine Dirk".

Wal Zoontjens: Wal Zoontjens har haft stor betydning for mange slag rundt omkring i verden - og vi håber også at duerne kan give os succes. Vi har blandt andet en datter af det berømte stampar "Donkere As" og "Vivian" og en helbror til superhannen "Blauwe Teletekst".

M & G Casaert: Vi besøgte M & G Casaert i efteråret 2006, efter at vi har fulgt dem de senere år, da deres grundstamme også er bygget op af Van Loon duer. Især blev vi imponerede over deres evne til at slå til på endags langflyvninger med meget få duer. Vi købte efter deres nationalvinder "Nasdaq" og efter deres nationalvinder "Mistral" (som er barnebarn på "Nasdaq) - og dette var i sidste øjeblik - weekenden efter blev hele bestanden solgt til Kina. Denne handel gik dog senere i vasken, hvorefter Brdr. Herbots afholdte auktionen.

Emiel Denys: Vi besluttede i 2007, at vi ville prøve at lave et langflyver-projekt - specielt rettet mod 2-dags langflyvninger. Derfor investerede vi i et par duer fra legenden Emiel Denys, nemlig en datter efter 1. Nat. Barcelona "Montjuich" og en søn efter stamhannen "Adonis".

Primært bruger vi disse duer til at krydse ind på vores grundstamme. Vi er ikke bange for krydsninger - finder man den rette krydsning tilfører en sådan handling både saft og kraft til duens flyveegenskaber såvel som avlsegenskaber.
Vi er meget kræsne over for disse ekstra duer og kræver både at de har topresultater i mange generationer, men også at de er velbyggede, så de kan tilføre vores grundstamme noget i alle facetter.

 © Copyright/ansvar M&C Hansen 1998-2022 - Kontakt Os 2