Artikler


Gebr. Koehoorn - top resultat i Goutum!


Super resultat fra de 2 brødre Sander og Cor Koehoorn i Goutum, Holland - fra Hazeldonk 29-04-12:
1-2-8-10-29-36-42 i Top 50 af 1.301 duer i deres sektion 3 i afdeling 11.

Vore tanker går ofte til Afdeling 11 Friesland i Holland, for netop i den nordlige del af Holland har vi flere rigtigt gode venner. Vi har haft mange gode tider her og mange gode dueoplevelser.
Nogle af de allerbedste venner er de to brødre Sander og Cor Koehoorn i Goutum. Vi har besøgt dem mange gange gennem flere år, og det er altid en fornøjelse at sidde i deres køkken og få håndteret alle deres duer, mens vi drikker kaffe og hygger os. Det er ægte brevduefolk, som lever og ånder med sporten, og som har gode duer. Vi har købt og fået flere af vore bedste duer fra dem, og de har lært os en masse.

I sidste weekend gjorde de rigtig god figur i sektion 3 (Leeuwarden område midt-nord). Brødrene Koehoorn blev 1-2-8 og 10 med kun 16 medsendte duer af 1301 duer fra 81 slag. De fik placeret 9 af de 16 duer indenfor 25 %.

I anledningen af det flotte resultat har vi stillet dem nogle spørgsmål for at blive klogere på det fine resultat.

1. Hvor mange duer flyver I med?

Vi flyver med 16 par duer. Men i sidste weekend havde vi kun 16 duer med på flyvningen.

2. Fortæl os om jeres system. Flyver I naturligt med enkemænd eller total?

Fra 2005 til 2011 har vi fløjet naturligt. Vi holder meget af det system, og vi har fået mange topresultater på det system, men i år vil vi flyve det totale system med både hanner og hunner, og det startes op efter 4 flyvninger. I sidste weekend var duerne på store unger, og I kender resultatet. Denne weekend var den første flyvning på total systemet, men det var en rigtig dårlig flyvning generelt med dårligt vejr, og vi mangler stadig en masse duer. Det gør os kede af det, og vi har ondt af de mange andre brevduefolk i vores afdelinge, for de mangler endnu flere duer.

3. Hvor mange gange træner I før sæsonen?

Vi har trænet 4 gange for os selv og en enkelt gang med afdelingen.

4. Hvordan fodres jeres kapflyvere?

Vi fodrer duerne med blandinger fra Matator, Wielink og Garvo.

5. Fortæl os om jeres medicin program

Vi bruger så lidt medicin som overhovedet muligt. Vi kan ikke lide at give duerne medicin, og vi har ikke givet en kur i flere år. Vi besøger jævnligt Doktor Mariën i Belgien, og vi følger hans råd.

6. Hvad kan I fortælle om jeres 2 første duer?

Den vindende due er en han NL08-2007256. Han er søn af en han fra Dick Postma - en bror til hans berømte 88. Moderen er en original Louis Van Loon.
Den anden due på flyvningen er en hun. Hun er datter af vores originale Louis Van Loon superavler ”De Louis” sammen med en af vores bedste hunner nogensinde ”Desiree”.
(Se billeder af forældrene nedenfor)

Vores sidste spørgsmål lød på hvad drømmen for sæson 2012 er. Men efter den dårlige flyvning og de manglende duer er drømmen bristet. Vi forstår dem, og vi håber for alle i Friesland, at de vil få mange flere duer hjem, således glæden med duerne må vokse, og drømmene komme tilbage. Det er jo hvad det hele handler om.
Brødrene fik 7 af 26 duer hjem på dagen, og sidste melding fra mandag eftermiddag lyder på, at de har fået 17 af 26. Vi ønsker dem held og lykke med resten af sæsonen!

Besøg også deres egen hjemmeside www.gebrkoehoorn.nl© Copyright/ansvar M&C Hansen 1998-2019 - Kontakt Os 5