M&C Derude - Foråret 2002

Det rykkede i os - sæsonen var godt i gang - alt på slaget summede af liv - og så skulle vi til Holland :-)
Vi skulle ned for at hente de unger, som vi havde bestilt i efteråret - men vi glædede os også meget til at besøge vores venner i Holland.
Vi havde holdt en god kontakt via e-mail, så det skulle blive rart at komme på besøg igen.

Vi tog af sted fredag morgen kl. 6 og kørte med højt humør mod den tyske grænse. Turen gik perfekt og ca. 8 timer senere var vi fremme.

Brødrene havde - igen - dækket et herligt middagsbord til os! 

2 x 2 brødre - samlet igen igen
Glæden var gensidig - vi havde alle 4 set frem til denne weekend. Begge brødre var godt nok syge, men de holdt humøret højt og der var livlig aktivitet hos duerne. I denne weekend skulle sæsonens første flyvning fra Deventer afholdes, så vi havde aftalt, at vi kunne aflægge klubben et besøg, når duerne skulle indleveres.

Vi hjalp med at pakke duerne - de var i god orden - og vi fik på den måde alle flyveduerne i hånden. Egentlig en stor kompliment at få lov til det - det er langt fra alle duemænd, der ville tillade andre folk at pakke sine duer.

Bagefter kørte vi ned i foreningen for at indlevere duerne - en brevdueforening som ligner alle andre foreninger - pakkerum i den ene ende og bar i den anden :-) Vi prøvede at få os en snak med nogle af medlemmerne, men der var ikke så mange engelsk talende, så det blev ved et par venlig nik. Så vi satte os og fik en øl.
Og duerne blev pakket.
Bagefter kørte vi hjem og fik en god duesnak inden vi blev enige om at gå tidligt i seng - vi skulle jo op og se duerne komme hjem fra flyvning.

Næste morgen stod vi op med spænding i kroppen - det er utroligt, men spændingen før en flyvning følger os, også selvom det ikke engang er vores egne duer. Vi satte os til rette i hjørnet af haven og ventede. Det var hyggeligt!

Cirka 25 minutter senere begyndte duerne at komme - det så godt ud - de første duer i luften gik ned her hos os. De pakkede godt sammen og gik fint ind. 2 minutter senere kom 2 mere og så kom duerne ellers fint i løbet af den næste halve time. Det blev til en 2. plads i foreningen. Der var stor tilfredshed at spore - en fin sæsonstart.

Det fine nye slag.

Efter flyvningen tog vi på besøg hos et ungt medlem af foreningen, som havde fået nyt dueslag. Han havde mange duer fra de to brødre, så det var spændende at se duerne fra to vinkler.

Bagefter tog vi hjem til de to brødre igen for at gennemgå duerne igen - vi var begyndt at finde de unger, som vi ville købe - men vi havde aftalt på forhånd, at vi ikke ville købe alt for mange med hjem. Derfor skulle vi udvælge de helt rigtige.

Om aftenen tog vi på restaurant for at spise lidt og for at få snakket lidt dansk.

Dagen efter stod vi tidligt op - vi skulle køre 60 km. ned til to andre duemænd, som vi havde en aftale med - og vi glædede os meget. Vi havde snakket en hel sammen på forhånd, så vi følte allerede at vi kendte dem godt. Og der var superservice fra starten af - vi blev hentet på en rasteplads ca. 20 km. før byen - og så blev vi eskorteret til den ene duemands hjem. Vi blev budt indenfor til en kop kaffe, og vi fik en god duesnak sådan for "at bryde isen".

Bagefter tog vi ud til den anden duemand, som havde duerne i sin have. Det var den førstes svoger, så de havde et meget fint forhold til hinanden. De havde fløjet med duer sammen i ca. 6 år, men havde forinden haft duer hver for sig. Slaget lå langt ude på landet i hyggelige omgivelser - en fin stor have med dueslaget i den bagerste del. De fløj med det totale system og ca. 25 par. Duerne blev fløjet meget hårdt og sorteret meget hårdt, så hvert år bliver slaget tilført med op til 60% nye 1-års duer.

Et kig ind hos enkehannerne.
De to duemænd var meget flinke, og vi fik - som vi havde håbet - hurtigt opbygget en afslappet og positiv atmosfære. Vi gennemgik slaget og så alle de duer, som vi ville se. De havde rigtigt gode duer med mange resultater.

Vi havde på forhånd og via snak på Internettet bestilt et par unger efter nogle af deres stamduer, så vi var selvfølgelige lidt spændt på at se dem, men det var nogle dejlige unger, så vi var meget glade for, at vi havde taget den beslutning. Og for at det ikke skulle være løgn, fik vi som gave et hold æg efter deres allerbedste kapflyver med hjem. Hvilken rundhåndenhed til helt nye venner!! (det kunne vi godt lære lidt af i Danmark :-) ) 

Bagefter blev vi budt på frokost inden vi skulle hjem til Danmark igen - så kunne vi lige nå at snakke om flyvningen i går - det havde været en noget langsom flyvning i dette område, men det blev også til en 2. plads i foreningen her.

Det var dejligt at besøge de to - vi havde hjemmefra snakket om, om vi kunne være heldige at finde endnu en god kontakt i Holland - og vi var heldige - vi fandt endnu et par rigtig gode venner i Holland. Tak!

Vi kørte forbi de to brødre på vej hjem for at hente de unger, som vi havde valgt. Det havde igen været et meget fint besøg - og vi glædede os allerede til næste gang.

Turen hjem til Danmark gik fint - vi var lidt trætte for vi havde fået mange indtryk, men vi var glade og tilfredse, da vi igen var hjemme. Lydpotten holdt stadig.......


© Copyright/ansvar M&C Hansen 1998-2022 - Kontakt Os 2