M&C Derude - Efteråret 2002

Efteråret er kommet - vinden og regnen er blevet en naturlig del af hverdagen med duerne, og i denne tid kan det ofte være svært at være topmotiveret med duerne. Mange er blevet trætte efter en lang sæson og trænger til pause. Dog mener vi, at det er vigtigt også at passe og pleje duerne på denne tid af året - så hvordan kan man så motivere sig??? Et af vores bedste råd er en duetur - besøg hos naboduemanden, besøg hos en anden klub eller en tur til brevduemænd i andre lande - det sætter skub i tingene. F.eks. som denne tur, hvor vi var blevet spurgt om vi ville være med til at skaffe duer til en auktion i sektion 54:

Alt var pakket og klart til turen. Vi havde før turen brugt en del uger for at få aftalerne på plads, så nu var det bare med at komme af sted for at se, om ungerne til auktionen var tilfredsstillende. Vi skulle af sted igen :-)

Vi havde kun weekenden til rådighed denne gang, så vi tog af sted lørdag morgen kl. 4. Hu ha det er tidligt. Turen gik fantastisk godt, næsten tomme motorveje i Danmark, næsten ingen kø i Tyskland og stor forventning gennem Holland. På vej i bilen fik vi mange gode snakke om duerne - vi glædede os til at komme til Holland.

Vi ankom til vores gode venner Spin/Wiggeman omkring kl. 12. Vi havde lavet en masse aftaler med dem, så programmet var klart. I første omgang skulle vi på besøg hos en ny kontakt, som vi havde købt en del unger af til auktionen - vi havde kun haft kontakt via email, men vi kunne mærke at det var gode mennesker, så vi så frem til mødet.

Frits og Frits - far og søn - Boersma

Sæsonen 2002 havde været perfekt for F.S. Boersma, Wolvega. 9. plads på kortdistancen og 36. plads på mellemdistancen til nationalmesterskabet!!!! Og 7 esduer i Top 100 på de to distancer også til nationalmesterskabet. De resultater taler vist for sig selv.

Vi havde på forhånd bestilt unger fra alle de bedste kapflyvere - baseret på denne sæsons resultater - men vi kunne se at de samme duer havde gjort det meget godt i flere sæsoner. Virkelig gode duer. Og ungerne var i god orden.
Skønt dueslag på første sal
F.S. Boersma har bygget deres bestand op af duer fra Brdr. Janssen, Gaby Vandenabeele, Eijerkamp og Louis Van Loon til de korte distancer. Og duer fra Theelen, Dolleweerd, Gom. Verbruggen og Flor Engels til de længere distancer.

Og vi fik rigtigt gode unger med hjem af alle typer. Godkendt.

Vi havde nogle rigtigt fine timer sammen - familien var meget venlige og de to duemænd fortalte åbent om deres teorier, meninger og tips. Alt i alt et godt besøg.

Bagefter tog vi ud til Spin/Wiggemans slag for at se duer inden mørket tog fat.

Gennemgang af ungerne
Vi havde også bestilt unger herfra til auktionen. Spin/Wiggeman havde haft en supersæson i år med placeringer som 1, 2, 2 og 10 på nogle landsflyvninger samt mange gode resultater på provinsielle flyvninger. Og vi havde været heldige - vores venner havde tilbudt os unger efter alle superflyverne - og ungerne var bare gode.

Vi gennemgik alle ungerne og deres forældre - pu ha, her var der gode duer. (Duerne er overvejende Janssen duer købt hos Brdr. Janssen og Tinny van Herpen. Deres ene stamhan "Geeloger 88", som går igen på alle stamtavler, stammer tilbage fra Brdr. Janssens "Geeloger van '67", og deres anden stamhan "De Rode Vos", stammer tilbage fra Janssens røde linie. Spin/Wiggeman flyver disse Janssen duer på alle distancer - fra 100 km til ca. 750 km - og der er meget gode resultater på alle distancer.)

Om aftenen hyggede vi os med god mad og en masse duesnak. Det var dejligt at høre - her var ingen hemmeligheder - vi kunne få alt at vide (det er ikke alle steder at det sker - mon vi kunne lære noget??)

.
Omkring midnat begav vi os af sted til hotellet - vi var godt trætte oven på den lange køretur og alle oplevelserne, men det var det hele værd.

Efter morgenmaden begav vi os over til vores venner igen. Vi skulle hente ungerne, som vi havde købt inden vi skulle hjem. Der var et strålende vejr og vi fik virkeligt mulighed for at se ungerne godt igennem, inden de blev pakket ned i kurvene. Og forældrene fik vi at se igen. Topduer!

Det havde været et perfekt besøg - mange hyggelige timer med en masse gode duer.

Hyggelig gennemgang af avlsduerne.
På vejen hjem mod Danmark kørte vi forbi vore gode venner, brdr. Koehoorn, i Leeuwarden.

Her havde de også gang i en masse spændende ting. De havde lige været på tur hos deres gode venner Brdr. Borgsman og Jos "De Klak" van Limpt, hvor de havde købt nogle nye unger til deres avlsslag. Meget fine unger efter meget fine duer.

Som sædvanligt var her betjening af høj kvalitet og vi blev budt på middagsbord før turen gik hjem til Danmark.

Det havde været en perfekt tur - som sædvanligt - og snakken gik lystigt i bilen. Der var blevet tændt en ny gnist i os, så vi var klare til tage fat på vinteren, når vi kom hjem til Danmark.

Og så er vi tilbage ved udgangspunktet før turen. Vi vil gerne opfordre alle til at tage på ture til andre duemænd. Det er ikke nødvendigt at forlade landet - det kan være ligeså spændende at besøge en duemand fra klubben eller fra andre klubber. Eller gør som vi har gjort i vores klub - tag på en bustur til nogle andre klubber. Vi tror, at det er vigtigt, at man også oplever noget i vinterperioden - så har man også mulighed for at diskutere - og evt. lære noget nyt!! - med andre duemænd fra andre områder.

Held og lykke til alle!© Copyright/ansvar M&C Hansen 1998-2022 - Kontakt Os 2