Sæsonen 2014

1. september:

En stor sæson er afsluttet!
Så er sæsonen slut. Mesterskaberne er gjort op både hos DDB og i sektion, og det kan vi godt være bekendt for at udtrykke os på jysk!

1. Regionsmesterskab Åben Region Nord Ddb
1. generalmesterskabet på 17 flyvninger med 16949 point i sektion 54
1. Mellem Åben Ddb
1. Etårsmesterskab Ddb
1. Indlandsmesterskab Sport sektion 54
1-2-4-7 Esdue han på Mellem Ddb
2. Regionsmesterskab Mellem Region Nord Ddb
2. National cup over 3300 km Ddb
2. Ungemesterskab sektion 54
3. Lang Åben Ddb
4. Mellem sport Ddb
4. Indlandsmesterskab Åben sektion 54
6. DM Super

8 sektionsvindere og 11 gange nummer 2.

Da sæsonen startede havde vi særligt fokus på 3 tophanner - vi var lidt nervøse for at kapflyve dem i 2014, men de holdt - og blev 1., 2. og 4. Esdue Mellemdistance DdB.
Og fremover vil de hygge sig på avlsslaget - det bliver en fornøjelse at arbejde med dem der!


YOHAN BLAKE - 1. Esdue Sektion 54 - for 2. år i træk!


USAIN BOLT - 2. Esdue Sektion 54


HOOK - 4. Esdue i Sektion 54


15. august:

Uge 32:
Vi fik lidt travlt da meldingen fra Ddb kom, at vi skulle flyve fredag undtaget langflyvningen. Sektionsflyvningerne blev også flyttet til fredag og skulle således også afsendes torsdag. Vi skulle pakke til 5 stationer på en gang, så det var med at holde tungen lige i munden, men det gik smertefrit - også i klubben, hvor der virkeligt blev arbejdet godt af alle mand.

Fredag var vejret fint, og det blev en rigtig fin flyvedag med svag vestlig vind, solskin og lidt skyer. Faktisk perfekt vejr til duerne.
På sektionsflyvningen havde vi 5 med. Der kom 2 etårs hanner med i toppen som 9 og 10 af 482 duer, resten kom dryssende.
På ungeflyvningen var vi ikke i toppen og blev nummer 51 af 541 duer.
Nå, nu skulle vi flyve mellemdistance fra Henstedt 345 km. Vi havde 25 duer med, og alle de bedste duer var med. Hvem ville komme først? BLAKE, BOLT, HOOK eller LITTLE SCRACH. Vi synes selv de alle 4 var i super form, og de hænger i toppen hver uge, så vi regnede med en af dem.

Der kom en due ind fra syd med fuld skrue. Den slog lige en bue, og så direkte ned. Det var TYSKEREN som igen havde næsen fremme. Han blev nummer 2 i sektionen. Kort tid efter kom BOLT som nummer 6, LITTLE SCRATCH som nummer 7, BLAKE som nummer 14. HOOK var 5 minutter bagefter og blev nummer 46. Så alt i alt en super flyvning som nummer 2-6-7-14-17-43-46-50-53 mm af 397 duer.

Henstedt med unger blev for os en fin flyvning og vi fik alle 11 medsendte unger hjem. De fleste af ungerne ligger på æg, har fuld vinde og er på 2.-3. slagfjer. Vi blev nummer 8-12-27-39 af 295 duer.

Dresden blev udsat til søndag, og her var duerne lige ved at tage fusen på os. Vi var klar over at de havde vinden i ryggen, da der var en ret kraftig sydøstlig vind, men at de skulle komme så hurtigt kom noget bag på os. Heldigvis kan vi følge med i tiderne fra de sydlige sektioner, og vi kunne se Team Carstensen flyve imponerende 2.035 mpm. Sikke en racemaskine de fik ind der. Tillykke herfra til Morten & Thomas og deres morfar. Vi har haft besøg af de to brødre her i Nordjylland, og de er nogle flinke fyre og tændte brevduefolk. Hvis der var flere af deres slags, ville dansk brevduesport se anderledes ud. De er seriøse og arbejder med tingene. Ingen piv eller brok, så Jyllands hurtigste due fra Dresden er fuldt fortjent!

Vi fik selv et super resultat. Efter 6 timer og 18 minutter landede den første due efter en tur på 684 km. Det blev til 1.808 mpm, hvilket var nok til at blive sektionsvinder og hurtigst i gruppen og nummer 5 i regionen af 792 duer. Det var en 2-års han – LUCKY LUKE (hurtigere end sin egen skygge) - som også var første due fra Hannover og nummer 9 i sektionen.
2 minutter senere landede FIREEYE, og han blev nummer 2 i sektionen. SONY kom bagefter og blev også flot nr. 6 i sektionen.

I næste uge afholdes de sidste flyvninger i denne sæson. Det bliver nok lidt underligt at skulle modtage BOLT, BLAKE og HOOK for sidste gang – de 3 hanner har været blandt de bedste duer vi nogensinde har haft – og det har været en stor fornøjelse at have dem på slaget samtidig. Et hav af topplaceringer har de hjemfløjet, så det bliver svært at udfylde deres pladser. Vi er dog fortrøstningsfulde og ser nye talenter på vej. De 3 hanner skal nu på avlsslaget, hvor vi forhåbentligt vil få en masse glæde af dem.
Vi glæder os til at se dem helt hjemme!

8. august:

Gode nyheder:
Det er altså en særlig god følelse, når vi hører fra brevduevenner, som opnår succes med duer fra os.
Vi gør altid vores bedste for at udvælge de absolut bedste duer, hvis f.eks. vi har givet en sponsor unge eller solgt en unge – de skal vælges fra øverste hylde – ellers kan det være ligemeget.
Men vi ved jo alle hvor svært det er at ”ramme esset” – derfor et det skønt at få en solstråle-historie en gang i mellem!

Den 31. maj blev Svend Juul Jensen, 076 sektionsvinder med 023-12-1295 fra Husum med 344 duer.
Overlegent var 1295 22 mpm foran nr. 2 i sektionen den dag.
1295 er lagt til efter GREGORY x DIVA I – GREGORY er Casaert og søn af PRINCE – DIVA I kommer fra vores venner brdr. Koehoorn af bedste De Klak afstamning.
(14 dage for inden var vi selv sektionsvindere med en anden søn på GREGORY – igen med en Klak som mor – nemlig en datter af vores stamhun Schoone Blauwe)

Den 19. juli blev Meldgaard/Jeppesen, 070 sektionsvindere med 023-14-0839 fra Trittau med 367 unger.
En unge fra vores fælles GvW Avlsslag – lagt til efter BLAUWE KAASBOER x HET RAPPE.
Og faktisk blev de også nr. 5 med 023-14-0837 lagt til efter 2 andre GvW’ere – WITPEN KLEINZOON KAASBOER x HET VITALE (mor til ANNE LINE)

Den 26. juli blev Morten Jensen Christensen, 126 sektionsvinder med 023-14-0761 fra Horsens med 262 unger.
Den var også flot foran – hele 28 mpm foran nr. 2 i sektionen!
0761 er lagt til efter HET KRAPYL x GOUDJE – Janssen x De Klak afstamning – som vi gav Morten i gave sammen med nogle andre unger, da han er ny i sporten. Skønt at den slog til!
Ugen efter fra Haderslev blev den nr. 2 i sektionen af 278 unger – og i denne weekend var den igen flot placeret, dog lidt nede som nr. 54, men alligevel.

Måske tænker I ”HET KRAPYL”?
Der knytter sig en sjov historie til den han som blev født ”under kummerlige forhold” sommeren 2011.
Vi havde købt en meget bekostelig han fra Andreas Drapa – en søn direkte på hans ikon CHAMP – og på en af vores egne auktioner havde vi købt en lille hun også fra Drapa, som var søster til FLITZER.
Meningen var at de lige skulle parres sammen – og så få et par unger som i første omgang skulle i vores ”genbank” som vi kalder unger, som i første omgang skal ses an – og måske bruges på avlsslaget efter behov.
Martin var på ferie og far Erik skulle passe duerne – en dag blev Martin ringet op at der lå en blå han og var død – sådan bare fra den ene dag til den anden uden tegn på sygdom – ja, det kunne kun være BLUE CHAMP, da der kun gik ét par i det pågældende rum. Katastrofe!
I første omgang fik hunnen lov til at gå med den lille unge, som lige var kommet ud af ægget, men det var en noget ”skranten” unge, som fes rundt på gulvet, da Martin kom hjem igen.
Uden at Christian vidste noget, lod Martin ungen gå med tanken om hvordan sådan en unge ville udvikle sig, hvis den bare fik lov til at gå – ”blodet” var fremragende, ungen var et ”krapyl” uden lige.
Det skal lige pointeres at det kun var p.g.a. at ungen skulle i ”genbanken” at den fik lov at gå.
Men vi havde i den periode nogle diskussioner med duekammerater fra byen vedr. overførsel af de gode gener fra forældreduerne til ungerne – f.eks. om man skal smide æg væk som er ”ruflede” eller om der er forskel på om unger i 1. kuld eller 2. kuld.

I hele 2011 var HET KRAPYL en ren ynk at se på – og Martin gemte duen hver gang Christian var på besøg – før fældeperioden var næsten alle slagfjer knækket fordi de var så skrøbelige og dårlige – men det store spørgsmål var jo stadig – kan sådan en dårlig due ikke videregive gode gener fra det fremragende ”blod”?
Da HET KRAPYL fældede den kommende vinter blev det en rigtig fin han som derefter ikke fejlede noget – i dag kan man i hvert fald ikke se noget på duen – og ja, nu er han far til en sektionsvinder ;-)

Uge 29:
Endnu en varm weekend med østenvind. Det er ved at være et stykke tid siden, så lad os gøre en lang historie kort.
Haderslev med gamle duer : 7 af 740 duer. Første due er FIREEYE efter 2 originale Gaston Van De Wouwer duer KOE OOG X GROTE BLAUWE WITPEN.

Kolding Unger: Her blev vi 1-2-3 etc. i sektionen af 1050 duer. 3 super hununger kom på en gang direkte fra syd og direkte ind. Svært at slå i østenvind!
1. unge efter BLAUWE PRINS (søn af SCHOONE BLAUWE) x CARLA (Drapa)
2. unge efter GREGORY x JULIENNE – ”ren” Casaert
3. unge efter TIJN TAO x PRINSES CRACK – ”ren” Stakenborg.
Soltau Sport: 8/174 duer. Vi havde 3 etårs duer med. Primært for at score point til et-årsmesterskabet. Det gik efter planen. Første due var WHITE STEPPER – søn af BRILLIANT JOS x PUK.

Soltau Åben: 2-6-9-12 etc af 338 duer. Første due var igen HOOK, som var sektionsvinder sidste uge – efterfulgt af 615 (De KlakxVan Loon hun), TYSKEREN (ren Drapa og en af de bedste etårs) og USAIN BOLT!
En yderst godkendt weekend, hvor duerne kom godt, og de så godt ud.

Uge 30:
Endnu en weekend med østen og varme. Vores fornemmelse af duerne var, at de var i super god orden, men duerne var ret trætte ved hjemkomsten. Især den lange flyvning fra Hannover blev utilfredsstillende. Duerne skulle have fløjet fra Giesen, men på grund af dårligt vejr, blev de sluppet søndag i Hannover. Det burde være en fordel for os, da dette nærmest er en mellemdistance, og vore duer normalt vis er bedre på denne distance. Der var en del torden og regn denne dag, men det skal ikke være en undskyldning for et middelmådigt resultat!
Vamdrup gamle: 32 af 720 duer.
Horsens Unger: 18-19-29-35-40 mm. af 840 unger. Alle hjemme.
Heide: 8-14-25 mm. af 391 duer.
Hannover: 9 af 90 duer.
Karlsruhe: 2-3 af 20 duer.
Igen var det 2 børn af BRIVE BRUDER som brillerede på overnatsflyvningen – i år har hans børn været 2,2,3,4,5,6,7 i sektion 54 på de 3 vi har haft indtil videre.

Uge 31:
Nej, det havde ikke været tilfredsstillende i uge 30. Hannerne var heller ikke i samme humør som tidligere på sæsonen. Det havde været en utrolig varm og tør periode, og der var blevet stillet store krav til duerne. Østenvinden slider på duerne, og de virkede mere trætte end de plejer. På dette tidspunkt var det ikke muligt at give duerne en pause, for så ville de bare gå i stå og i fældning. Derfor besluttede vi at køre 2 træningsture med de gamle duer på 40 km for at holde dem i gang, samt give dem selvtillid og humør. På samme tid gav vi i 3 dage Belga-Tai fra Henk De Weerd.
Det er et konditionspræparat med effekt på luftvejene. Ungerne blev trænet 3 gange.

Haderslev gamle: 2-10-11-30 mm. af 756 duer. Igen var HOOK der – han skulle lige have en lille pause fra mellemdistancen og kvitterede med en 2. plads – suveræn han! Efter ham var det FIREEYE og TYSKEREN.
Haderslev unger: 15-17-24-25-26-28-32-33 etc. af 1001 duer - en fornuftig serie på en tæt flyvning.
Soltau Sport: Sektionsvinder af 146 duer med 610 – en ny lovende etårs – søn af TIMM x MAGIC GIRL.
Soltau Åben: 2-3-4-5-7-8 etc. af 310 duer. 6 duer i klokken på 6 minutter på 439 km. I vore øjne en super præstation! YOHAN BLAKE, STAKENBORG, SØN 16, LITTLE SCRATCH, 487 og SONY.
En rigtig god weekend med gode resultater på alle flyvninger!
Ungerne har kørt godt indtil videre. Heldigvis er de sunde, og ungesygen har slet ikke vist sig på noget tidspunkt. Vi har mistet lidt unger på træning og flyvning, men ikke ret mange i forhold til andre år. Flyvningerne har været nemme, og ungerne er kommet tæt.

I næste weekend kommer der ungeflyvninger i Ddb. Dette bliver meget spændende, og det bliver muligt at finde ud af, hvor gode ungerne ret faktisk er. Vi vil sende primært hun-unger, da de skal prøves til fulde. Hvis ikke vores hun-unger flyver godt, så vil vi nok undlade at flyve med hunner i 2015. Som det kører nu, er det kun mere arbejde og nul resultater. Ungerne er nu parret med hinanden og flere ligger på æg. Der er virkelig miljø i slaget, så vi føler os sikre på, at vi vil få fornuftige resultater på de lidt længere flyvninger.
Sæsonen er snart forbi, men det er for tidligt at slappe af. Duerne skal holdes i gang. Vi har tidligere år haft succes med at køre småture med duerne sidst på sæsonen, så det vil vi fortsætte med. Håber det kaster en flot slutspurt af sig!

Miljø på ungeslaget:


Ungeslaget med huler og redepladser.


Der gøres ikke så meget rent, men der er knastørt.


En lækker hun - sektionsvinder fra Kolding.


Kuk kuk - I denne kasse har 2 hunner lagt æg - og ruger side om side.


En vred hun forsvarer sin rede.


En fin rød han af Jos Joosen afstamning.

 

22. juli:

Uge 27:
Der var lagt op til en super weekend med masser af varme og østenvind. Normalt guf for os! Men noget regnvejr gjorde slippet i Lüneburg lidt besværligt. Første hold kom ud klokken 6.00 efter planen, men herefter begyndte det at regne på slipstedet, og det andet hold duer kom først ud 9.15.
Sektionsflyvningen var fra Haderslev. Vejret var flot, og første due var HOOK. Han blev 6/892. Han havde fået en ”fri weekend” efter at have fløjet mellemdistance de sidste mange uger. Han er en tophan og altid placeret. Efter HOOK kom Antwerpen-holdet flot. De så virkelig godt ud, og er nu klar til næste uge. Vi lader aldrig duerne blive hjemme, men sender dem på sektionen, hvis de ikke er klare til mellemdistance, eller skal på langflyvning ugen efter. Med vores kraftige fodersystem har vi dårlige erfaringer med at de bliver hjemme, da de smider en ekstra slagfjer, eller de bliver ”for gode” for tidligt, så spiser de ikke ret meget de sidste dage før afsendelse. Derfor afsted hver uge!

Lüneburg sport var der lidt spredning på, men NEYMAR kom godt, og blev 9 af 176 duer. Han havde fløjet i vand kunne man se på hans næbvorter, som var blevet helt røde.

Lüneburg Åben blev for vores vedkomne en meget underlig flyvning. Duerne kom ind fra Nord-vest, som om de havde fløjet op langs vestkysten. Måske på grund af den kraftige østenvind, og regnvejret i syd. Vores 2 første duer var et-års. BOLT kom som nummer 3, men der var langt mellem duerne, og hvor blev BLAKE af? Sidste uges sektionsvinder kom ikke, og heller ikke til aften, og vi manglede en hel del duer. Heller ikke næste morgen var han hjemme, selvom der kom flere andre duer hjem, så nerverne var så småt på vej. Heldigvis kom han svævende ind fra nord lidt over 10 om formiddagen. Han tog lige et par æresrunder, og landede som om han havde vundet flyvningen. Han fejlede faktisk ingenting, og var ikke specielt sulten eller tørstig. Han var bare glad for at være kommet hjem, men sikkert ikke så meget som os, og gode sportskammerater ringede da de kunne se på DDB’s indberetningssystem, at han var kommet hjem.


Jo det regnede meget om aftenen da denne han kom hjem klokken 21.35. Imponerende!

Uge 28 - Mission Impossible:
Vi havde 4 kapflyvninger denne lørdag, så humøret var højt og forventningerne store. Vejret var smukt og vinden i øst. Vores livret. Desværre var vejret i Antwerpen ikke perfekt, så duerne kom først ud kl. 8.30. Vi var glade for at vi skulle flyve. Hvad vi ikke vidste var, at mange mange timers venten var på vej.

Første hjemkomst vi skulle nyde var fra Kolding. Første due var MURSEJLEREN. Han gik skidt ind, og han sejlede rundt omkring slaget. Kort efter kom BLAKE med et drøn. Han havde hele ugen været ustyrlig efter sin søndagstur, men vi turde ikke sende ham på mellem, så han fik en tur på den korte. De blev 4 og 6 af 800 duer!

Så skulle vi have årets første ungeflyvning. Vi har i år trænet mange gange, og det er gået perfekt undtagen den sidste foreningstræning, hvor det gik i fisk. Ungerne kom utroligt ringe, og vi mangler stadig 9 unger fra den tur. Øv, lige inden starten. Så vi sendte ikke alle ungerne men halvdelen 24 stk. Det gik godt, og vi fik 22 hjem. Vi blev 7 og 29 af 861 unger, Resten uden for de 20 %. Typisk at de går for langt de første gange, og netop en af grundene til at vi flyver vores unger!

Dagens oplevelse kom fra Altona, hvor HOOK kom drønende. Han var sidste uge på sektionen, og blev placeret i top. Denne gang blev han sektionsvinder 1/436 duer, og efterfølgende kom duerne fantastisk godt. Vi blev 1-4-5-23-33-38-40-41-42-43 mm af 436 duer. HOOK er en stjerne, og er nu sektionsvinder 3 gange og 4 gange nummer 2! Sidste år var han regionsvinder af 3270 duer.

Antwerpen blev noget af en sejtrækker. Vi havde sendt 10 duer, og vi glædede os nærmest som aldrig før, for holdet var stærkt, og duerne var virkelig i topform.
Vi fulgte med i de andre sektioner, og jo længere tid der gik, desto mere nervøse blev vi for at Antwerpen endnu en gang skulle gå i kuk. Det gjorde den. Hjemkomsten blev katastrofal, og kun få duer kom til landet. Time efter time blev der kigget længelsfuldt mod syd. Kunne vi være heldige, at der kom én? Der skete intet, og til sidst blev der givet op. 0 duer hjemme og det samme i sektionen. Op klokken 5.00 og så blev der igen kigget forgæves. Søndag var vejret ubarmhjertigt for de mange manglende duer. Det regnede stort set hele dagen, og det virkede uvirkeligt, at der overhovedet ville komme duer hjem. Men der kom nogle få stykker i sektionen, og klokken 14.54 kom en lille hun hjem. Det virkede som en umuligt opgave når man så på regnvejret, men respekt for vore duer. De kæmper virkelig for at komme hjem. Hun kom som nummer 11 af 165 duer. Tragisk!

Vi mangler i skrivende stund stadig 7 duer fra Antwerpen. Vi mistede nogle få etårs i starten af sæsonen, men dette er de første reder der lukkes i enkehan slaget, og det gør ondt. Der mangler esduer og sektionsvindere, og duer med masser af topresultater. De skal være hjerteligt velkomne. Vi tror på de dukker op.


Sådan så hun ud da hun kom hjem. Våd og smurt ind i en form for olie. Hvor kunne det være spændende hvis man kunne se hvilen rute hun havde taget fra Antwerpen til Støvring. Der er 692 km i luftlinje, men hun har fløjet meget længere.


1081 kom på et tidspunkt hvor det regnede rigtig meget. Respekt for vore brevduer.


Dette billede udarbejde vi i 2012, hvor Antwerpen også gik i kuk. Vi mistede den gang 7 af 13 duer, som aldrig kom hjem. Flere topduer. Antwerpen i østenvind kan være det rene gift!

3. juli:

Uge 26 - En weekend hvor tingene flaskede sig!
Vi stod op til en dag med fuldt program. 4 flyvninger skulle vi fornøje os med at vente hjem. Vi er nu engang forkælede her i Danmark med så stort et program!
Vejret var ikke for godt - mørke skyer og regnbyger flere steder - men det var alligevel muligt at slippe duerne om morgenen; dog kom sektionsduerne først ud kl. 11.30. Duerne fra overnatningsflyvningen var allerede sluppet fredag kl. 17.00.

Første hold duer, der kom, var fra Henstedt 345 km. Vi fulgte som sædvanligt med på DdBs indberetningssystem og ved at kigge tiderne fra de sydlige slag i regionen, så vi vidste nogenlunde hvornår vi skulle have due for at være godt med.
Fantastisk system, som gør brevduesporten rigere. Flere og flere får også mobil-indberetning, hvilket går det foreløbige resultat endnu mere brugbart og spændende.

Kl. 12.15 ville være godt, blev vi enige om. Lige på klokkeslættet kom der højt oppe en due direkte syd fra. Den måtte svæve et par omgang inden den kunne lande, og 12.16.03 sagde det BIB! Det var superstjernen YOHAN BLAKE, som vandt flyvningen - og blev sektionsvinder for 3. gang. Han er nu:
2014: Sektion 1/448 – Gruppe 12/1439 – Region 21/3122
2012: Sektion 1/232 - Gruppe 1/874 - Region 12/1943
2012: Sektion 1/321 - Gruppe 6/1089 - Region 28/2501
2013: Sektion 2/230
2013: Sektion 2/138
2014: Sektion 2/525
2013: Sektion 5/487
2014: Sektion 5/816
2013: Sektion 6/407
2013: Sektion 10/254
2014: Sektion 10/690
2012: Sektion 11/427
2013: Sektion 11/374
2013: Sektion 14/369
2012: Sektion 15/753
2013: Sektion 16/271
2014: Sektion 31/907
2014: Sektion 49/871
2014: Sektion 62/543

Som vi skrev i sidste uge fløj YOHAN BLAKE ”kun” sektionsflyvning i sidste uge og kom godt. Normalt flyver vores duer stort set mellemdistance hver uge, så derfor er det interessant, at han netop ugen efter en nem flyvning går helt til tops. Det skriver vi os bag øret.

Næste flyvning var sektionsflyvningen fra Kolding. Vi havde 9 med, som vi følte ikke var klar til mellemdistancen, men USAIN BOLT og LITTLE SCRATCH var med, og så er det altid spændende. De to hanner havde ikke så hurtigt fået kridthvide næbvorter efter sidste flyvning, så vi gav dem en ”fri-weekend”. De svigtede heller ikke og kom først sammen med en anden han, som så lidt træt ud ugen før. Vi blev 22-24-26 af 792 duer. De er nu helt klar til næste uge!

Alt imens vi fløj de kortere flyvninger lurede vi også efter Baden-Baden duerne. Peter Andersen i Århus havde fået klokken 12, så det skulle snart være, hvis vi skulle slå ham. Det lykkedes dog ikke.

Dagens langflyvning var fra Gøttingen 605 km. Første due kom super flot. Det var sandelig endnu en GvW due – ”ANNE LINES BROR”. Så havde disse duer været først på vores slag på alle 3 flyvninger! Den blev nummer 2/173 i sektionen – 11/608 i gruppen – 22/1293 i regionen. Efterfølgende kom de godt, og så forbløffende godt ud! Midt i det hele kom en hun BECKY fra Baden-Baden. Her blev vi 2-3-7 i sektionen af 36 duer – og BECKY har været først begge gange – nu 2 og 4 i sektionen på årets første maraton flyvninger. I regionen blev hun 9 af 204 duer, og på landsplan nummer 40 af 480 duer. Hun er datter af BRIVE BRUDER x EMILIE (datter af EMIEL x REBECCA).
Alt i alt en fantastisk weekend med mange topplaceringer på alle afstande. Alle duer fodres og behandles ens, så det er glædeligt at det projekt kan lade sig gøre.

”Hvad med Ungerne?”:
Vi har gjort os nogle tanker om hvad vi skal stille op med ungerne, da vi de senere år har mistet lidt for mange unger!
I den sidste del af vores kapflyvningssæson ligger ungeflyvningerne. Her har vi mulighed for at få vore unger prøvet af og komme til at konkurrere på en helt anden måde end med de gamle duer. Nye navne i resultatlisterne og nye mestre dukker op, for der er flere, der er bedre til at flyve med unger end med gamle duer. Dejligt forfriskende for sporten.
I Belgien og Holland er ungeflyvningerne meget populære, og der bliver arrangeret store flyvninger, hvor der er mindst lige så meget ære og prestige ved at vinde som med de gamle duer. Fra Bourges sender belgierne 18.478 unger, og hvor de fleste har en afstand på cirka 450-475 km. De fleste sender kun de bedste unger, mens der er specialister, som sender hele holdet. Flere af specialisterne flyver kun med unger og har kun få gamle duer ved siden af.
Der er stadig mange belgiere, som aldrig sender deres unger på de nationale mellemdistanceflyvninger, men flyver dem uge efter uge på de korte flyvninger, eller på mellemdistanceflyvninger arrangeret af forskellige klubber. Ungerne starter allerede i maj med de første flyvninger, og de slutter først i oktober. Ofte er der midtuge-flyvninger, så der er rigtigt mange flyvninger. Et af de bedste sprinterslag i Belgien Stickers-Donckers havde således en hununge i 2011, som deltog på 43 ungeflyvninger!
Hun blev placeret 38 gange, og 26 gange i 10 %. Hun blev 6. bedste es-due unge i Belgien.

I Holland har man efter ungeprogrammet desuden de populære Natour flyvninger, hvor unger og gamle slippes sammen, og de konkurrerer på lige fod mod hinanden. De ligger efter den normale sæson. Her tømmes slaget hver uge, så der sendes virkelig mange duer. I de senere år har de yderligere indført nogle september flyvninger, som har været en meget stor succes. Så i Holland deltager ungerne også på rigtig mange kapflyvninger.

Så ungeflyvningerne spiller en stor rolle i Holland og Belgien. Ikke kun som konkurrence, men man sorterer også duerne efter deres resultater. Ofte har de fløjet rigtig mange flyvninger, så det er muligt at vurdere om duerne er gode kapflyvere. Ofte flyves de efter system, så det gør det endnu mere muligt at vurdere deres kapflyvningsevner på system. På mange mindre slag flyves kun med enkehanner, og på de slag kapflyves hunhunnerne, for at kunne udtage de bedste til avlsslaget.
Det skal siges, at slag der primært flyver de helt lange flyvninger, ofte ikke kapflyver ungerne så hårdt. Deres unger får lov at udvikle sig stille og roligt! De trænes dog ofte en del gange.

Ungeflyvning i Danmark?
Hvad skal vi med ungerne? Skal de trænes, kapflyves eller skal de bare have lov at gå stille og roligt hjemme uden at blive afprøvet før de bliver 1 år. Det er nogle af de tanker vi går med. Vi ser i Danmark, at der er mange som ikke kapflyver deres unger. De træner dem og året efter får de gode resultater på sektionsflyvninger og mellemdistanceflyvningerne. Der er næsten intet tab, og de får et stort hold, som de kan vælge imellem.
På kapflyvninger mistes sommetider mange unger, og tit får de ungesyge når man stresser dem, og det giver frustrationer og ærgrelser.

Sidste år havde vi hold 1, som blev kapfløjet, og hold 2, som kun blev trænet 10 gange ud til 30 km. Vi mistede en hel del fra hold 1, men ingen fra hold 2. De blev efterfølgende sat ind på lige vilkår, og i år blev de fra starten behandlet ens. De kom alle med fra starten.
Vi har kunnet se, at de etårige som kun er blevet trænet, har haft det meget sværere end dem, som er kapfløjet nogle gange. På de første kapflyvninger var de sidste som kom hjem duerne fra hold 2. Vi har dags dato ikke mistet nogen fra hold 1, men har mistet 6 stk. fra hold 2. Flere unger fra hold 2, har været væk en periode, men er dog kommet tilbage.
Ud fra sidste års erfaring vil vi i år kapflyve alle vore unger. Det er vores overbevisning, at de får en ballast, som vi næste år kan drage nytte af. Hvis vi passede lidt på ikke kapfløjne etårige, ville de sikkert kunne gøre sig udemærket, men det har vi ikke tålmodigheden til. De kommer med fra starten.
Ungerne er for tiden helt i orden, men så længe deres sundhed er i top, vil det være vores plan, at de skal kapflyves.
De trænes nu dagligt på 38 km, og det går rigtig godt. Vi træner i denne uge med nogle brevduefolk fra foreningen, og det betyder, at det er en større folk af unger, som skal forskellige steder hen. Nogle af ungerne går for langt, inden de kommer hjem. Vi håber at dette vil lære ungerne at ”slå fra” inden kapflyvningerne begynder!

Vi håber for jer alle, at I får et godt unge-år, om I kapflyver dem eller ej.

24. juni:

Uge 24:
Lækkert sommerligt vejr. Mennesker kan bedre lide det end duerne, men vi glædede os over at skulle sidde ude og se duerne komme hjem. Vinden havde en streg til øst, og det er rigtig godt for os. Hvis duerne var i orden, skulle de nok komme i top! Der var fuld program, og vi havde duer med på alle flyvninger.

Første flyvning var fra Kolding. Ind over marken kom to tavlede hanner, og de kom utrolig flot. De blev nummer 4 og 6 af 985 duer - det var "Neymar" og "Mursejleren" - henholdsvis et barnebarn på "Schoone Blauwe" og en GvW'er. Kanon start! Tredje due var en lille datter på Bolt. Det ser ud, at hun har arvet lidt af faderens evner. Hun har til 2 gamle slagfjer, men er placeret flere gange på sektionsflyvningerne allerede. Hun blev 64 af 985 duer. Duerne så godt ud, men var allerede tørstige. Det skulle blive spændende at følge de duer, som skulle flyve meget længere.

Mellemdistanceflyvningen var fra Altona. Den så ud til at blive hård. Vi følger altid med på brevduen.dk, hvor vi kan se de andre stemplinger i regionen. Vi kunne se at vore gode venner Ole P & Sønner 021, fløj 1175 mpm, så vi regnede tiden ud og sad og ”uglede stærkt”, da tiden var inde. Der gik lige lidt, så kom der en raket direkte fra syd. Han landede lige på taget, for vi var 4 mand på terrassen foran slaget, men han strøg hurtigt ind på 1160 mpm. Det måtte være en kanon tid. Der var et hul på 15 minutter, så kom Bolt, og kort tid efter Hook. Stjernerne kom bare godt igen. Men hvor var Blake? Han plejer altid at være med i toppen. Vi blev sektionsvinder af 456 duer. Bolt nummer 10 og Hook nummer 14. Blake kom først 2 timer senere. Hvor havde han mon været. Han virkede dog frisk, men alligevel bekymrende.

Vinderen var Little Scratch, som er en af vore største stjerner - en to-års som allerede har flere placeringer helt i top. Han blev denne lørdag i sektion 1/456, gruppe 1/1513, region 7/3206.
Han fløj i 2013: Soltau 1/271 og regionsvinder 1/2122, Kolding 1/829, Haderslev 2/636, Lüneborg 3/254 region 30/2114, så vi havde høje forventninger til ham. Han var ikke rigtig været i orden i år, men vi kunne godt se at han var bedre op til denne weekend - og ja, det var han.

Vi havde 4 duer i Limburg. Brdr. Brøbech fik en flot landsvinder, mens vore duer var bagefter. Dog ikke så slemt i sektionen. De blev 4-5-6 af 50 duer - alle 3 børn af "Brive Bruder". Vores allerbedste due nogensinde på superlang "Erika", kom ikke hjem og mangler stadig. Hun var indtil da placeret 10 gange indenfor 20 % på overnatningsflyvninger, så vi savner hende!!!!!

Langflyvningen fra Münster var vi meget spændte på, for vi havde sendt 9 duer, som vi synes var i en utrolig god orden. Der var nogle rigtig gode hanner med, som normalt kun flyver mellemdistance. Vi blev 6, 22, 33 af 222 duer. Vi synes det var godkendt. Flyvningen blev hård med kun 3 duer over 1000 mpm i regionen af 1610 duer. Vi blev nummer 19/1610 i regionen.

Uge 25:
Modsat sidste uge havde vi denne uge ikke vinden med os og med mellemdistance flyvning fra Bremen, skulle vi være mere end gode for at kunne vinde. Bremen ligger som bekendt vestligt i Tyskland, og vi regnede ud, at vore brevduekollegaer som ligger øst i sektionen, imarginært har 3,8 km længere end os fra Bremen, end hvis vi fløj fra Henstedt. Svære odds i vest/nordvest vind. Dette skal ikke ses som en omgang piv, for hvis man er utilfreds med sin beliggenhed, så kan man flytte, men det bør indgå i sin vurdering af egne resultater. Det gælder om at vurdere om ens duer har fløjet op til deres bedste, eller om man kan få dem endnu bedre!

I sektionen fløj vi fra Haderslev. Blake var bagefter i sidste uge, så selvom han så godt ud, kom han kun med på sektionen. Han svigtede ikke - dejligt han var i orden. Han kom sammen med 5 andre hanner, og de blev placeret som 29, 31, 32, 33, 37, 41 af 907 duer. Det var en tæt flyvning, så vi var meget tilfredse med måden de kom på. Den første i klokken var i sidste uge i Münster og var med som opvarmning til Gøttingen i næste uge. På mellem sport havde vi ikke de bedste duer med, da vi stort set allerede er sat af til det mesterskab. Den første var Sonny, som for et par uger siden mellemlandede i en grisesti. Dejligt at se ham hjemme i fornuftig tid. Han blev 15/182.

På den åbne flyvning stod vi længe og ventede og vi vidste at vi ikke kunne være godt med mere. Heldigvis kom der en lille hun først, og efter 10 minutter havde vi 7 af 15 duer hjemme på denne flyvning på 440 km. Det var godkendt, selvom de var bagefter. Nogle af dem havde fået meget vand, så de var helt røde over næsen. Vi blev 19, 27, 28, 35, 37, 41, 44 af 305 duer. Vi var tilfredse og ikke mange duer vest for os i Nordjylland fløj hurtigere!

Vi klør på i næste weekend. Flere af duerne har ”sælskind”, som vi kalder det, når de er helt blanke hen over halsen. Når de ser sådan ud, kan man godt glæde sig til det bliver lørdag!

Duerne fodres med denne blanding af Active Life Flyveblanding, Drapa, Energi Plus, Gerry Plus, jordnødder. Hannerne stand-fodres, mens hunnerne får lov at spise det de vil i 10-15 minutter.

12. juni:

Uge 21:
I denne uge var der 2 sektionsflyvninger. Vi sendte 55 duer med. Duerne skal snart have større udfordringer, men disse sektionsflyvninger er perfekt forberedelse til ddb-flyvningerne. På samme tid vil vi rigtig gerne vinde dem, og når duerne skal komme, er vi helt spændte, og har sommerfugle i maven. Mange spørgsmål flyver gennem hovedet, når man står der og spejder efter de første duer. Hvilke due kommer først? Går de godt ned og ind? Kommer de tæt? Kommer der mon en hun i toppen eller er det igen hannerne der kommer først? Kan vi klare os med de andre i klubben og sektionen? Er de i orden? Osv. Forløsningen kommer med den første due, og efter kort tid får man svar på de fleste spørgsmål, som ofte giver anledning til yderligere betænkninger og spørgsmål.
F.eks. Hvorfor var vi mon bagefter? Hvad kan vi gøre for at få dem til at gå bedre ind?
Vi tror, det er vigtigt hele tiden at analysere og vurdere om man gør tingene godt nok. Hele tiden arbejde med det kæmpestore puslespil som brevduesporten er. Hele tiden forsøge at gøre det bedre.
Når man vinder eller får fremgang, er det det hele værd!!

Vores uge 21 var hverken god eller skidt resultatmæssigt, men vi kunne se duerne var i orden, og de kom som de skulle.
Indtil nu har vi stort set kun fodret med Super-Winner fra Mariman, som er en rigtig god og let blanding uden bælgfrugter og derfor lav på protein. Den er perfekt til de korte og lette flyvninger. Da duerne kom hjem gik vi over på vores "ddb-blanding", som er meget kraftigere og med meget mere fedt og energi. Vi bruger Active Life Flyveblanding, Gerry Plus – Black Label, VM-Drapa, jordnødder og VL Energi plus. Duerne standfodres stort set, det vil sige at der altid ligger korn hos duerne. Hos hunnerne fjernes truget dog efter ca. 15 min da vi ellers ikke kan styre dem og få dem ind efter de har været ude.

Uge 22:
Vinden var ikke fordelagtig for os, og måske var det derfor, at vi ikke fik nogen stor weekend. På sektionsflyvningen var der kun et-års med og 1 to-års, som ikke var så godt i orden endnu. De kom ind fra siden, og placerede sig ikke i toppen.
På sportsflyvningen på Husum, var vi bagefter. Det var ikke kun pga af vinden.
På den åbne flyvning fra Husum blev vi 8/555 med "Hope" (søn af "Ermand"), hvilket vi var meget tilfredse med. Resten af de gode duer kom lidt senere, men så virkelig godt ud! Ingen panik!

Ungerne:
Ungerne er nu begyndt at flyve godt. Det er altid en fornøjelse, når man lukker op, og de derefter bare forsvinder ud i det på. De tager på opdagelse og de elsker at flyve. Hos os betyder det hvert år, at der kommer tilskadekommende unger hjem, og at der forsvinder nogle. Det er altid surt, og det undrer hvor pokker de flyver på, for der er ikke mange tråde i området. En dag kom der 4 hjem med skader, og der manglede yderligere 6 stk. Øv hvor surt, men så er kunsten at fokusere på de tilbageblivende og ikke gå at hænge med mulen og dem som blev væk. Man føler altid det er de bedste man mister, men fakta er, at sandsynligheden for at det er en superstjerne man har mistet er lille. Der er langt mellem de gode.

Denne helsøster til Usain Bolt kom skadet hjem, så vi slap med strækken

Ungerne er snart klare til at komme i kurven og på træning. Vi har rengjort 3 foreningskurve, hvor vi vil lære ungerne at drikke og opholde sig, for på den måde at gøre dem klar til kapflyvningerne.

Hjælp fra brevduekammerater:
Vi har i år fået rigtig mange henvendelser fra brevduekammerater, som har fået en af vore duer ind på deres slag. Især nogle af de uerfarne etårs har været rundt på gulvet, og har været ude af kurs. Hvis ikke de får hjælp kommer de sjældent til kræfterne. Det er altid dejligt at få dem hjælp, og der skal lyde en tak til alle som har hjulpet!
Når en due kommer hjem er det vigtigt at få den passet godt, og være sikker på den er helt i orden inden den sendes med på kapflyvning igen. Når den er fysisk klar og flyver med rundt hjemme om slaget med de andre duer, er det vigtigt at træne den på nogle korte ture, således den kan blive psykisk klar. Den skal have selvtilliden tilbage inden den kan sendes. Duer der har bumlet kan sagtens blive gode duer. Faktisk har flere af vore allerbedste duer været væk enten som unge eller etårs i en længere periode. En enkelt bommert er ikke nok til at vurdere om en due i god!

Denne han landede hos L&M Sørensen, 023 efter en kapflyvning. Han kunne ikke finde ud af at flyve hjem fra dem, så Leif var så venlig at slippe ham i Støvring, da han skulle træne sine egne duer. Da han kom hjem var vi klar med hans hun, som bød ham velkommen hjem. Dette var første skridt mod at få ham klar til kapflyvning igen. Han har fået navnet ”Kong Gulerod”, for da han kom hjem sejrede han rundt på stive vinger, som om han var vinder af verdens vigtigste kapflyvning.

På den røde flyvning manglede vi om aftenen "Sonny", som var vores favorit til netop denne flyvning. Gad vide hvor han var henne. Vi tænkte at han måtte være kommet til skade. Men om onsdagen kom han. Han havde vist været på grisestien for han stank af gylle. Dejligt at få ham hjem, og ham skal vi nok få glæde af senere på sæsonen.

Sådan ser man ud når man er blevet vasket i opvaskemiddel efter at have mistet kurset og være nødtvunget til at mellemlande på en gård.

Sådan ser man normalt ud

Uge 23:
Fantastisk vejr at vente på duer i. Høj sol og svag vind fra vest og nordvest. Hvis vore duer var på toppen ville vi have muligheden for at vinde.
På sektionsflyvningen kom de unge duer super godt. Der kommer 6 på en gang. De manglede lige det sidste men blev 19, 22, 26, 27, 30, 33 af 983 duer. De resterende kom også flot.
På sportsflyvningen fra Henstedt, kom "Lionel" først. Han havde fået pladsen fra "Sonny", så dejligt at han kom godt. Vi var dog overbevidst om, at han var bagud, men duernes hastighed var åbenbart fladet en hel del i forhold til de sydlige slag, så han fik en godkendt 8. plads mod 203. Indenfor 9 minutter kom de restende 3 duer. Meget godkendt.

På den åbne flyvning var vi spændte for her havde vi alle stjernerne med. Vi sad og spejdede mod syd. Der var godt nok varmt. Der kom en due direkte ind. Den havde travlt og direkte ned på brættet. BIB! Sådan - det var "Usain Bolt", som for første gang i år var første due på slaget. I det samme kom yderligere to duer. Det var "Yohan Blake" og "Bror Anne Line". BIB-BIB. Begge født hos Meldgaard og ud af vores GvW-duerne. Den 4. var "Mursejler" også fra GvW. Herefter kom duerne flot. De var meget tørstige, og det havde været en varm tur for dem. De etårige duer var bagefter, men efterhånden kom de også pænt.
Vi blev 1, 2, 3, 10, 12, 18, 20 mm. af 536 duer. "Usain Bolt" blev sektionsvinder for 5. gang! Vi var stolte som paver - "Yohan Blake" blev nummer 2 for 3. gang!
Det bliver spændende at flyve med de to herrer resten af sommeren, og håber de ikke kommer galt afsted!
I den kommende weekend er der langflyvning og overnatsflyvning. God vind til alle!

23. maj:

Drømmestart for de gode hanner
Vi har nu fløjet 2 weekender i sektionen med 2 flyvninger pr. uge. Det er gået rigtig flot, og især vores gode hanner viser takter. Det bliver spændende at følge dem!

Uge 19:
2 x Horsens på 109 km. Det plejer ikke at være noget vi får noget ud af, men denne weekend er godkendt. Vi har i år trænet lidt flere gange (ca. 20-25 gange), og det har betydning på de første flyvninger.
En uge før første kapflyvning blev duerne lavet til enkehanner og enkehunner, så derfor blev der kørt små-ture på 10-25 km, for at mentaltræne duerne til systemet. Afstanden har ingen betydning!
Der blev kørt 4 gange den ugen, og til sidst var det tydeligt, at duerne havde lært systemet. De styrtede hjem!
På den første flyvning blev vi: 9,10,12,13,15,16, 18, 21 af 690 duer.
På den anden gik det ikke så godt. Vi blev 59 af 665 duer.

Uge 20:
I denne uge trænede vi kun duerne en gang på 10 km. Vi kunne mærke de var skarpe psykisk, så vi prioriterede træningen hjemme om slaget morgen og aften højere. Når man på samme tid træner på landevejen, træner vore duer ikke så meget hjemme. Træning om slaget er noget vi lægger stor vægt på - vi vil have dem til at træne godt. De skal flyve mindst 45 min. - og gerne en time. Når duerne lukkes ud sætter vi et flag op. Nogle brevduefolk synes det er forkert - At det er synd for duerne, at det skræmmer duerne, men det er misforstået. Det handler udelukkende om et signal til duerne om at de skal flyve. De kan sagtens finde på at lande lige ved siden af, men lærer, at de skal flyve når flaget er oppe. Det er dressur og intet andet. Duerne skal dresseres til at træne. Det kan godt være at de vil flyve af sig selv nu, for de er i en god orden, og det er tidligt på sæsonen, så der er friske og fulde af ”krudt”, men flaget er et godt redskab senere på sæsonen. Vi har ikke altid tid til at stå og kigge og holde øje med duerne mens de træner, så er det dejligt at vide, at ”dirigentstokken” er sat op.

Vi lukker hunnerne ud om morgenen ca. 6.00-6.30. Hvis der er koldt eller fugtigt, ventes til vejret er bedre. Hannerne kommer så ud ca. en time efter. Om eftermiddagen kommer hunnerne ud igen ca. 16.00, og hannerne en time senere. Hvis der er varmt, lukkes hunnerne ud, når der er blevet lidt køligere.

På den første flyvning på 109 km blev vi: 1, 2, 3, 29, 31, 32, 35 m.m. af 984 duer på en tæt flyvning, hvor 20% af duerne var hjemme i sektionen på 5 minutter!
På den anden flyvning på 160 km blev vi: 2, 5, 7, 13, 18, 24, 27 m.m. af 816 duer. Her var 20 % af duerne også hjemme på ca. 5 minutter.

YOHAN BLAKE er skarp fra starten. Han er tidligere 2 x sektionsvinder, og bedste esdue i sektionen på mellem 2013. I år har han været 5/816 og 10/690.

LITTLE SCRATCH var sidste år 2 x sektionsvinder. I år har han været 13/690 og 7/816.

HOOK missede den første flyvning, men blev 2/816 på den anden. Nu har han været 2 x sektionsvinder og 4 x nummer 2!

USAIN BOLT missede også den første flyvning, men kom flot igen også og blev 13/890. Han er stemplet 13 sekunder efter HOOK, som blev nummer 2, slået med 1,5 sekund af vinderen!

Her i weekenden flyver vi igen 2 x sektionsflyvning, og så ser vi frem til mellemdistance flyvningerne. Vi har ikke trænet i denne uge, så nu må vi se om de stadig kan være med!

9. maj:

Nye medlemmer!
Da vi flyttede vores duer fra Skalborg (Aalborg Syd) – henholdsvis flyveduerne til Støvring og avlsduerne til Nørresundby – blev det gamle dueslag stående i vore forældres baghave. Her blev det brugt som vinterskjul for havemøbler og opbevaring af diverse ting.

I efteråret 2012 snakkede vi om at det kunne være sjovt at flytte det gamle dueslag til Nørresundby, så der også kunne komme duer i luften over Martins hus. Uden at tale om det rent medlemsmæssige eller om vi skulle flyve hver for sig, satte vi gang i processen med det rent praktiske.
I løbet af meget kort tid havde Marius og Kristin (Martins kone og søn) lavet planer for at det var dem, der skulle flyve – og det vakte begejstring rundt om i landet – der var nærmest ingen grænse for hvem, der havde lyst til at donere unger, ”så de kunne slå os (Martin og Christian) hver lørdag”!!

Nå – vi fik tillige lov til at ordne det rent fysiske for det nye kompagniskab, så vi rådførte os hos nogle venner i byen – og planen blev at slaget i første omgang skulle flyttes på en kold januar dag, hvor jorden var bundfrossen. Så kunne vi få lov til at køre ind i nabohaven og løfte dueslaget over hækken og ud på lastbilen uden at lave mærker i plænen. Og alt gik flot – og efter planen. Tak for hjælpen den dag, Hans Jørn!

Herefter blev slaget i første omgang placeret på nogle paller, da soklen ikke kunne laves i det kolde frostvejr. Vinteren havde godt tag i Danmark sidste år, så først ud i maj blev slaget flyttet ned på den nye sokkel, som blev lavet med hjælp fra vores afdøde ven – tak for al hjælp, Bruno – R.I.P.!

Måske var vi lidt sløve i den periode – måske kunne vi have fået nogle unger på vingerne den sommer, men det blev ikke sådan. I stedet blev 36 unger samlet på slaget, hvor de levede stille og roligt hele året – uden at se en eneste kurv. Og vi koncentrerede os den sommer om duerne i Støvring.

Efter sæsonen fik vi hurtigt travlt med vores auktioner, så det var utroligt vanskeligt at få de sidste ting på plads med det ”nye” slag, men nu begynder det alt ligne noget – selv om slaget er lille og begrænset ser det ud til at det kan rumme teamet af duer.
Gode venner fra Norge trådte til da der skulle lægges nyt tag på slaget – stor tak til Roy og Kaare!

I marts blev duerne parret – og de fik en lang periode sammen for at blive rede-vante – og i denne periode blev deres kondition opbygget med daglige flyveture rundt slaget. Træningen startede meget forsigtigt, da de som sagt aldrig havde set en kurv indvendig – helt korte ture i starten hvor det var mest tilvænning til kurven, som var det vigtigste – senere lidt længere ture. Nu er de trænet ud til 57 km.

P.t. har Marius og Kristin 15 hanner og 12 hunner, som skal flyves efter totalsystemet – det er holdet nu efter overvintring med 32 duer – og der skal – som planen er nu – kun flyves sektionsflyvninger.
Det bliver utroligt spændende at følge deres hold – her kan man virkeligt tale om at de alle er ubeskrevne blade – hvilke bliver de bedste?

Vejret ser lidt broget ud i morgen, men fornuftigt – Marius og mor har sendt duer på begge flyvninger – nu er vi i gang. Der er fred på matriklen denne aften, men stregerne er så sandelig kridtet op – konkurrencen kan begynde ;-)

6. maj:

Sæsonen nærmer sig!
I den kommende weekend starter sæsonen for vores vedkomne, og vi er efterhånden ved at være klare til igen at flyve med duerne. Det er så spændende! Får vi en kanon sæson, eller skal vi kæmpe for at få duerne i orden? Det vides ikke med sikkerhed, men vi bliver snart klogere. Det bliver spændende om de gamle duer kan fortsætte med at flyve i top, og hvilke af de etårs er bedst? Måske er der en ny super stjerne?
Vi skal i år flyve med 36 enkemænd og 20 hunner. Der bliver 20 par hvor både hanner og hunner flyver, og 16 enkemænd, hvor hunnen sidder hjemme. Hunnerne bliver den store udfordring i år. Vi har slet ikke fået nok ud af dem de senere år, og det er lidt frustrerende, for der ligger mange topresultater og venter på os, hvis vi dog bare kunne få de hunner op i samme gear som vores hanner! I år er de flyttet til et andet rum, hvori vi plejer at have 2. kuld unger. De unger plejer at være i super god orden, så vi tror at dette rum fungerer bedre end de bokse som hunnerne har siddet i de sidste sæsoner.

Vi plejer at have 8 par kun til maraton flyvningerne, men duerne til de lange flyvninger går nu blandet med de andre duer. Det kan de ligeså godt, for de får alligevel samme behandling. De helt lange flyvninger er stadig attraktive for os, men vi vil ikke have 16 duer gående, som er øremærket til kun 4 flyvninger. Fremover sender vi lidt mere efter dagsformen.
Vi vil igen i år satse på mellemdistancen, men flyver hele programmet. Vi burde kunne få lidt bedre resultater på langflyvninger og har udset nogle gode duer til den opgave!

Vi fodrer for tiden med Super Winner som er en blanding uden bælgfrugt, altså proteinfattig. Dette er optimalt for duerne på denne årstid, hvor de fysisk ikke belastes så meget. Når duerne får større fysiske belastninger, skal der mere til.

Vi har igen i år haft problemer med både vandrefalk og spurvehøg, men ikke så lang tid, for vi ventede med at lukke duerne ud til den sidste weekend i marts. Vandrefalken har vi kun set 2 gange, hvor den har jagtet vores duer højt oppe i luften, men den har ikke fået fat i nogen. Duerne går helt i panik når den kommer, så det forstyrrer af pommern til. Spurvehøgen har slået et par gange, men den er lettere at holde styr på, hvis man undlader at lade duerne gå ude på taget. Så snart vores duer lander, kaldes de ind. Den har dog taget en unge, som ikke kunne finde ind!

I påskedagene fik vi vores duer til at træne tilfredsstillende omkring slaget. De fløj ca. 45 minutter når de var ude og trak væk fra slaget. Træningen i bil kunne begyndte, så vi parrede dem den 21/4. Det gør det hele nemmere, for duerne er nemmere at tage i rederne, og når de kommer hjem, skal man ikke til at skille dem af igen. Desuden går de godt ind, da de gerne vil ind deres rede. Vi har siden kørt med dem stort set hver dag, så de har dags dato fået 12 træninger fra 10 km til 50 km. Vejret for resten af ugen ser ikke optimalt ud for træning – nu må vi se om der er åbninger. Efter første kapflyvning plejer vi ikke at træne mere. På nogle af træningerne er duerne ikke kommet hjem sammen, men i mindre grupper. Det kan godt undre os lidt, men de ser godt ud ved hjemkomsten, men vi ser helst at de følges ad!


Skønt at få hjælp, når der skal trænes - lad os håbe at Peter eller hans ven Marcus en dag får interessen for sporten!

På ungeslaget går det godt. Der er 64, og vi startede med 66. 1 blev taget af høgen, og en anden var der et eller andet i vejen med, så den blev vi nødt til at tage væk. De er alle født sidst i januar. De er nu ved at være færdige med at fælde og ser godt ud. Sidste år havde vi gevaldige problemer med ungesyge, men - 7-9-13 - har der ikke været problemer i år. De flyver stadig ikke som de skal, men de er begyndt at flyve, så det er kun et spørgsmål om tid, før de kommer til at trække. Vi fodrer dem med en fældeblanding nu, men går snart over på en lettere blanding, hvilket også vil få dem til at flyve mere.


Ungerne har været i bad og nyder tilværelsen.

Alt i alt ser det hele ud til at køre som det skal i Støvring.
Vi går en spændende tid i møde – vi glæder os i hvert fald helt vildt – og ønsker jer alle den bedste vind!

 



© Copyright/ansvar M&C Hansen 1998-2022 - Kontakt Os 2